Stribeladen

Jægergårdsgade 48

Stribeladen, en tegneserieforretning med mere end 30 år på bagen!
Stribeladen så dagens lys i oktober 1985, da Erik Møller Jensen slog dørene op for den første inkarnation af butikken i Jægergårdsgade, midt i hjertet af Århus. Stribelade-Jens overtog hurtigt. I de første mange år lå butikken på nummer 15 (nu en glarmester), og selvom butikken er flyttet et par gange siden da, har det dog aldrig været væk fra Jægergårdsgade.

Forretningen trivedes, og i 1994 begyndte varesortiment (især importen fra staterne) at fylde nok til, at butikken kunne flytte i de større lokaler henne ad gaden i nummer 3 (nu en del af banken på hjørnet af Jægergårdsgade og Frederiks Allé).

Mod slutningen af årtusindet overvejede Stribelade-Jens at gå på efterløn og begyndte at se sig om efter en arvtager til butikken. Denne fandt han i Donald (Don) Fuester Fowler – den nuværende ejer, der sidst i 80’erne og først i 90’erne tilbragte mangen en time i Stribeladen, både som kunde og som hjælpende hånd i forbindelse med bestillinger fra USA.

Fra overgangen 1998/1999 overtog Don Fowler så butikken som ny ejer af Stribeladen.

Importen fra Frankrig og England gled frem mod årtusindskiftet gradvist i baggrunden, mens de amerikanske titler til stadighed fyldte mere og mere, og da Himmerlandsbanken inde ved siden af meget gerne ville overtage lokalerne, besluttede Don i februar 2007 at flytte butikken til større lokaler på den nuværende adresse på Jægergårdsgade 48 – hvor butikken stadig er et slaraffenland for tegneserieelsker.