Jægergårdsgade

Det gode studieliv ligger lige for dine fødder i Århus

By 31. august 2018 Ingen kommentarer

Snart begynder et nyt semester på Aarhus universitet, og 12.000 unge, håbefulde studerende vil begynde deres studietid i Jyllands hovedstad. Universitetet er kendt for sit åbne, udfordrende og fagligt nuanceret studie- og læringsmiljø. Udgangspunktet for de studerendes universitetstilværelse er byen. Aarhus er kendt som værende levende, alsidig og fuld med tilbud til alle personligheder.

Denne artikel skal fungere som guide til dig, der er ny til byen og klar på at opleve dens mangefold af aktiviteter – eller til dig, der har boet her længe og vil genfinde bylivet i Aarhus. 

Finansiering af det pulserende liv

Livet som studerende er spændene, udfordrende, livligt – og for det meste også dyrt. Det er sjældent, at en studerende er gået gennem sin studietid uden at have skullet spise pasta med ketchup i nogle perioder. Nedenstående guide byder på mange gratis aktiviteter. For at have overblik over dit budget og udregne dit månedlige rådighedsbeløb inden studieåret starter, kan du med fordel bruge Lånekassens SU-beregner Laanekassen.dk/su-beregner/.

Således kan du udforske mulighederne og samtidig have et realistisk øje for, hvilken prioritering der er nødvendig, hvis du vil leve et studieliv, der byder på specielle minder til eftertiden.

Musikalske højdepunkter

Som Danmarks andenstørste by og med god omkringliggende infrastruktur, der nemt baner vej ind i byen, strømmer musikalske hovednavne til havnebyen. Med spillestedet som Train, Godsbanen, Musikhuset og Radar er der altid musikalske highlights at finde i byen.

Initiativer som Fed Fredag i Tivoli Friheden gør det også muligt at opleve store musikalske øjeblikke uden at skulle bestille billet længe i forvejen. Musiklivet bliver også dyrket i den årlige festuge, hvor byen emmer af festligt musik.

Naturoplevelser

Med placering nær den underskønne hede på Djursland, de mange fantastiske badepladser langs bugten og med skovområderne ved Marselisborg, er der ikke langt fra bymidte til naturen. Du kan hurtigt bevæge dig fra byens os, trængsel og mange lyde og ud i fuglekvidder, havduft og grønne omgivelser.

I Aarhus mister du ikke jordforbindelsen, hvis blot du udnytter de mange muligheder for at bruge naturen, der ikke befinder sig langt væk.

Kulinariske minder

Som en enhver anden storby tiltrækker Aarhus madglade innovatører, der hele tiden udfordrer byens smagsløg. Alt lige fra kebaben på hjørnet til Michelin anretninger i midtbyen vil forlade dig mæt, velernæret og glad i maven.

Ungdommelige stemmer med forståelse for fleksible, anderledes madløsninger har skabt spisesteder som Aarhus Street Food og Aarhus Central Food Market. Her serveres maden på rekordtid fra et udvalg af boder. Retterne kan herefter indtages ved fælles bænke og borde. Således kan du og dem, du har med i byen, spise, hvad der behager hver af jeres smag, mens I stadig er i byen sammen.

Kulturliv

Aarhus byder på et kulturelt liv for et udvalg af forskellige interesser. Antikmuseet, Den Gamle By, Godsbanen, Væksthusene, ARoS, Dokk1 og Ridehuset, såvel som mange flere skaber kulturelle rum i byen, hvor kunst, teater, viden, festivaller og happenings finder sted.

Dokk1 er en del af byens havneudbygning. Kulturinstitutionen lægger lokaler til biblioteket, borgerservice, stadsarkivet og andre midlertidige installationer, foredrag og aktiviteter. Det nybyggede sted er dermed blevet et kulturelt mekka for unge som gamle, når lokalerne fyldes med alt lige fra litteraturfestival til sprogcafe til krea-værksted.

Udforsk byens mange muligheder i form af kulturelle attraktioner. Alle museer, kulturhuse og samlingssteder er skabt som et helhedstykke, der har til formål at inspirere, underholde og samle aarhusianske unge.