Oplev et anderledes Aarhus

Aarhus er kendt for ARoS, Den Gamle By, Musikhuset, Moesgaard, det hyggelige strøg, latinerkvarteret og områderne ved havnen. Alle førnævnte seværdigheder er must-sees, når turister kommer til byen, ligesom det er de kendetegn, lokale beskriver området med.

Danmarks næststørste by er kendt for at være smuk, levende og kulturel. Der er oplevelser at finde overalt i og omkring byen – også uden for de kendte attraktioner. Denne guide vil introducere dig til det Aarhus, der nemt kan blive overset, hvis du ikke er lokalt kendt. Læs med her, og bliv inspireret til at se den smukke havneby fra nye vinkler.

Det kolde gys

Den Permanente ligger ved én af byens strandperler. Den idylliske, rene strand er beliggende 2,5 km fra Aarhus centrum. Ved stranden ligger Den Permanente, som er et havbad, der er åbent for offentligheden i sommerhalvåret. Her gør faciliteter som omklædningsrum, livreddere, kiosk og ferskvandshaner stedet til et populært spot i sommervarmen.

Hvert år omkring den 1. september er de fleste havglade Aarhusianere taget hjem og tilbage er kun de sejeste saltvandsbadere. Om vinteren er facilliterne på Den Permanente drevet af vinterbadeforeningen Vikingeklubben Jomsborg. Her hopper der hvert år 9.500 medlemmer i det kolde vand og nyder bagefter varmen og en hyggelig snak i en af de fire saunaer, der åbnes om vinteren.

Prøv noget nyt, iskoldt og livsbekræftende i foreningen, når den hvert år åbner op for nye medlemmer. I det kolde havvand vil du rykke grænser, opleve en anderledes følelse af velvære og skabe nye relationer.

Afkobling i det fri

Selv når du er i byens midte i Aarhus, kan du stadig opleve underskøn natur. Botanisk Have i Aarhus giver mulighed for lærerige, afslappende oplevelser for hele familien. I Væksthusene er der mulighed for at opleve tropekendt natur, forsvinde væk blandt imponerende beplantning og blive klogere på fremmede blomster og planter.

Naturnære oplevelser

Omkring Aarhus finder du skønne naturområder, der giver anledning til ture ud i det blå. Om du foretrækker at bade langs bugten, opleve Djurslands hede eller søge mod skoven, vil du med sikkerhed opleve, at du ikke skal lede langt væk fra Aarhus for at finde den gode oplevelse i naturen.

Oplev naturen på anderledes vis ved at indgå i de mange muligheder for aktiviteter i det fri. Sejl på bugten, ro på Gudenåen, eller mærk suset ved jagt enten over eller under vandoverfladen. Undervandsjagt såvel som jagt på jord er populære aktiviteter for naturglade Aarhusianere.

Med de flotte og frodige jagtområder nær Aarhus er der god mulighed for at lufte riflen. Dyrene er mange i jagtperioden, ligesom der findes gode jagtfællesskaber og jagtbutikker i byen til at købe det nødvendige udstyr til din foretrukne slags jagt. Hvis du ikke allerede har jagttegn, kan du tage det hos jagtskole.dkog derefter kommer godt i gang med dine udendørs eventyr.

Alternativ kultur

Øst for Paradis er placeret en smule skjult, dog er biografen placeret lige i centrum. Her vises anderledes film for et større publikum. Fremfor de store Hollywoodfilm prioriterer biografen de mindre kendte filmperler, der rummer store fortællinger. I Øst for Paradis kan du opleve alternativ filmkunst og hyggelig atmosfære, ligesom du kan deltage i spændende events og forpremiere.

Underholdning for hele familien

København er kendt for det ikoniske gamle Tivoli beliggende nær hovedbanegården. Aarhus har ligeledes et unikt Tivoli, der trods at være stemningsfuld og hyggelig ikke oplever ligeså stor opmærksomhed som Tivoli i København. Ikke langt fra Marselisborg Slot finder du Tivoli Friheden. Her er det garanteret, at hele familien vil få et smil på læben – om det er i rutsjebanen, ved picnicbordet eller til fredagskoncert.