Få en professionel til at klare havearbejdet

Det er ikke sikkert, du kan sætte tid af i hverdagen til at få ordnet haven. Derfor er det oplagt at vælge en professionel havemand, der kan ordne alle tænkelige opgaver i haven. Det kan være lige fra at luge bede og pille ukrudt op mellem fliserne til at klippe græsset og hækken. Mens du måske ikke selv ser frem til at klare disse former for havearbejde, ser en havemand frem til at bruge flere timer i din have og yde en god service. Derfor kan du roligt regne med, at der bliver taget kærligt hånd om din have, uden du selv skal røre en finger.

 

Find en havemand i Aarhus

I smilets by Aarhus findes der mange professionelle havefirmaer, som står klar til at tage udfordringerne op i din have. Men det er ikke kun privatpersoner, der kan have behov for en havemand i ny og næ. Mange virksomheder efterspørger hjælp til at trimme indkørslen, en parkeringsplads eller en gårdhave, så både nuværende og potentielle kunder og samarbejdspartnere bliver taget godt imod. Det varierer fra havemand til havemand, hvilke services du kan få. Derfor er det en god idé at undersøge markedet og indhente forskellige tilbud. På den måde får du den havehjælp, du har brug for – og til den mest attraktive pris. Havemænd udregner typisk deres priser ud fra, hvor mange opgaver der skal løses, og hvor meget tid der skal bruges. Det kan også være en fordel at få flere opgaver klaret samtidigt, så du får en mængderabat. Bor du eller holder dit firma til i det østjyske, kan du eksempelvis alliere dig med havemandaarhus.dk. Havemand Aarhus tilbyder dig en række forskellige services. Haveservicen kan du få en enkelt gang, men du kan også vælge at få et abonnement, så din have til hver en tid fremstår præsentabel.

 

Det kan havemanden hjælpe dig med

Som nævnt varierer det fra havemand til havemand, hvilke services du kan få. Dog kan du som udgangspunkt regne med, at havemanden kan klare det mest gængse havearbejde såsom klipning af græs, lugning af bede, beskæring af dine blomster, planter og buske samt oprydning i haven. Om vinteren vil flere havemænd også tilbyde snerydning, og om efteråret kan det være nødvendigt med ekstra fejning grundet løse og nedfaldne blade. Er det ikke blot almindelige haveopgaver, du skal have krydset af på to do-listen? Det kan være, at dine fliser er ramt af flisepest, eller at du har et stort træ, der skal fældes. I så fald kan det også være relevant at kontakte en havemand, der kan klare mere omfangsrigt og tidskrævende havearbejde. Igen er det en god idé at indhente uforpligtende tilbud og eventuelt få flere havemænd til at besigtige din have.

 

Træk havemandens arbejde fra i skat

Det er naturligvis ikke gratis at få en professionel havemand til at få din have til at se smuk ud. Dog kan du glæde dig over, at du kan trække det meste havearbejde fra i skat. Langt de fleste opgaver inden for havearbejde falder under serviceydelser, som er fradragsberettigede. Du skal blot gemme din dokumentation for de udførte opgaver og indberette det udførte arbejde til SKAT.

Buus AG – førende anlægsgartner i Aarhus

Skal du have lavet et grønt projekt på den ene eller anden måde, så er Buus anlægsgartner formentlig et meget stærkt valg. Der er tale om en virksomhed med mere end 25 års erfaring, og denne artikel kigger nærmere på nogle af de projekter, som Buus anlægsgartner har været med til at skabe.

For århusianerne bringer det måske nok en vis respekt frem, når man eksempelvis nævner Aarhus Ø som et eksempel på et projekt, Buus anlægsgartner har været med til at kreere. Men faktisk er det i den størrelsesorden og med den kvalitet, at virksomheden typisk arbejder. Derfor er der også mange gode grunde til at vælge netop Buus AG, hvis man vil have det bedste af det bedste.

Det kan være til et meget stort projekt eller noget mere beskedent, hvor det bare skal gøres ordentligt. Det kunne være, at der skulle sættes et støjhegn op, hvilket er noget, netop Buus er eksperter i. Netop et støjhegn er relevant for rigtig mange, som gerne vil kunne holde styr på larm og støj i hverdagen – en ting, som for mange er problematisk i dagens Danmark, hvor støj fylder mere og mere og ro er en mangelvare.

Bruuns galleri

Af konkrete projekter springer mange ting selvfølgelig i øjnene i Aarhus-området. Der er ingen tvivl om, at Bruuns galleri er en af byens absolut mest imponerende bygninger og områder, og her har man altså spillet en afgørende rolle hos Buus Anlægsgartner. Det er også et projekt, man kan være ganske stolte af, da det er placeret lige midt i kernen af Jyllands hovedstad og dermed er et ret kompliceret projekt.

Der er selvfølgelig mange ting, som gør Bruuns Galleri specielt, men først og fremmest er det, at det er det eneste rigtige storcenter i Aarhus. Det spærrede derfor øjnene op hos mange, da man pludselig havde noget i Aarhus, som i høj grad kunne konkurrere med de store steder i hovedstaden.

Aarhus Ø

Af nyere projekter er det selvfølgelig ganske svært at komme udenom Aarhus Ø, som er et ganske unikt område ved havnen i Aarhus. Det er et sted, hvor der fortsat bygges og udvikles, men det er så sandelig også et område, som allerede er ganske populært blandt byens beboere samt folk udefra. Stemningen er god, og det mærkes særligt om sommeren, hvor mange folk ligger ved havnen i flere timer.

Isbjerget

Omkring Aarhus Ø ligger også Isbjerget, som ganske simpelt er lidt af en perle i Danmarks næststørste by. Det er et område, hvor lejlighederne selvfølgelig er lækre og med en god placering med havudsigt, men det er langt fra det eneste, som Isbjerget kan.

Buus AG har haft en stor betydning for den atmosfære, som man finder ved Isbjerget, hvor det nærmest føles som at komme ind i en lille by på havnen. Det er netop den slags projekter, Buus er dygtige til, fordi de har en føling af, hvad folk tager til sig, og hvad der er brug for, hvis der skal skabes en god atmosfære.

Derfor bør du leje et festlokale i Århus

Det kan uden tvivl være ganske fornøjeligt at holde en fest i sit eget hjem. Men der er også nogle klare ulemper forbundet med at holde fest i sin egen lejlighed. Der er oftest begrænset plads, og dagen derpå kan hurtigt blive endnu værre, når man opdager, at der er ødelagte stole og knust porcelæn. Hvis du er i tvivl om, hvor du vil holde festen, kan du her finde en liste over fordelene ved at holde fest i et lejet festlokale.

Undgå sure naboer

Hvis man bor i lejlighed, så lever man tæt op ad sine naboer. Derfor er det altid en fordel at have gode relationer til sine naboer. Desværre kan ens forhold til naboerne hurtigt blive anstrengt, hvis man holder en vild fest. Når naboen banker på og klager, så skal man oftest skrue ned for larmen, og selvom man gør dette, så går der ikke længe før, at festen er tilbage til sit oprindelige lydniveau. Med et lejet festlokale er du sikker på, at du ikke får sure naboer, der klager over en larmende fest.

Hold dine værdigenstande sikre

Hvis du holder en vild fest, så er det næsten uundgåeligt, at en eller flere genstande går i stykker. Man kan selvfølgelig være så heldig, at det blot er et ødelagt glas. I andre tilfælde kan man være så uheldig, at dyre vaser eller porcelæn går i stykker. Hvis du lejer et selskabslokale, er du sikker på, at dine værdigenstande ikke går i stykker, og du kan feste uden bekymringer.

Lad andre tage sig af arbejdet

Hvis du holder en større fest, så er der oftest en del arbejde forbundet med at arrangere festen. Dog behøver det ikke nødvendigvis at være sådan. Der er nemlig mange festlokaler, der laver mad. Udover at lave maden serverer mange festlokaler også maden. Herudover er det også muligt at få udlejerne af festlokalet til at stå for rengøringen. Derved skal du ikke tænke på noget som helst, når du holder festen.

Festlokaler i alle størrelser

Hvis du har været til fest i en lejlighed, så har du sikkert oplevet, hvor klemt sådanne fester kan blive. Når du lejer et festlokale, slipper du for dette problem, da du kan finde festlokaler i alle størrelser. Det er muligt både at finde kæmpe lokaler, hvor der er plads til 1000 gæster, eller mindre caféer, hvor der er plads til 25-30 mennesker. Derfor kan du finde det festlokale, der passer lige til din fest.

Masser af festlokaler i Århus

Der er masser af festlokaler i Århus. Du kan finde festlokaler i hele byen, og i nogle tilfælde kan du også finde lokaler i Jægergårdsgade. Prisen for et festlokale varierer, alt efter hvor lokalet ligger, hvor stort lokalet er, hvad der hører med til lokalet, og hvornår du skal bruge lokalet. Men hvis du finder et festlokale og booker det i god tid, så kan du oftest få lokalet til en god pris. Dog kan det være svært at få festlokaler op til højtider, derfor skal du være tidligt ude, hvis du ønsker at holde en nytårsfest eller en julefrokost. Du kan blandt andet finde festlokaler her.

Gode træningsmuligheder i Aarhus

Fitness

At Aarhus bliver kaldt Smilets By er ikke tilfældigt. Byen rummer muligheder af enhver art, og uanset dine præferencer eller hobbyer har du uanede aktiviteter at tage dig til. Er det træning, der har stjålet dit hjerte, er der ligeledes rig mulighed for at prøve en masse forskellige discipliner, og en stor del af dem ligge lige omkring Jægergårdsgade.

Vi har lavet en oversigt over forskellige træningsmuligheder tæt på Jægergårdsgade, og vi har sørget for at tænke kreativt og få forskelligartede discipliner med. Forhåbentligt finder du ny inspiration og motivation til at begynde på en ny træningsform i den nærmeste fremtid.

Fitnesscenter

På begge sider af Jægergårdsgade – både i Scandinavian Center og på Dalgas Avenue – ligger Fitness World, og her er der rig mulighed for at træne. Om du er mest til styrketræning, step, spinning, yoga eller noget helt femte, er dette stedet for dig. Mod et mindre månedligt beløb kan du træne alt det, du vil, og du kan veksle imellem de mange forskellige centre i byen. Bor du tæt på Jægergårdsgade, er det dog disse, der ligger tættest på.

DGI-huset

Selve Jægergårdsgade byder også ind med gode træningsmuligheder, nemlig DGI-huset. Her kan du spille badminton, klatre, danse zumba, spinne og meget mere. Det fungerer således, at du køber et klippekort, og hver gang du træner, koster det et eller to klip. På den måde betaler du kun, når du rent faktisk træner, hvilket er gavnligt for mange. 

Frederiksbjerg Idrætscenter

Er du mere til svømning, er der også god mulighed for det lige omkring Jægergårdsgade. Ved Ingerslevs Boulevard ligger Frederiksbjerg Idrætscenter med en stor og moderne svømmehal. I sommerhalvåret er der endda mulighed for at svømme de daglige baner i det nye udendørsbassin. Her er der generelt gode faciliteter, og der er plads til alle svømmere uanset niveau. 

Skov og strand

Det, der gør, at Jægergårdsgade og Frederiksbjerg i det hele taget har en så unik placering, er blandt andet den korte afstand til skov og strand. Begge dele rummer gode træningsmuligheder, hvis du er mere til at træne ude. Løb en tur i Marselisborgskovene, og rund eventuelt Stadionsøerne på vejen. Er du rigtig skrap, kan du også lægge en del af din løberute på stranden, så du får ekstra modstand fra det bløde sand. Du kan også nøjes med at tage en tur i bølgen blå, når vejret er til det. 

Hjemme

Slutteligt skal vi omkring muligheden for at træne hjemme, hvilket også altid er en god idé for dig, som gerne vil træne på skæve tidspunkter. Vil du gerne have adgang til anderledes og sjove træningsformer i hjemmet, kan du overveje at investere i en trampolin eller i et sæt træningselastikker. Begge dele giver muligheder for den slags træning, som slet ikke føles som træning. Det er sjov og leg med en rigtig god og sund sidegevinst.

Muligheder for at finde kontorlokaler i Aarhus

Østjylland er et fantastisk sted, og dette gælder således også for erhvervslivet. Sidste år blev der registreret 5.773 nyetablerede virksomheder i Østjylland. Dette er en fordobling af antal nyetablerede virksomheder sammenlignet med 2013, hvor blot 2.910 nye virksomheder blev registreret. Det svarer altså til, at der gennemsnitligt er kommet over 15 nye virksomheder til om dagen i perioden.

Hjertet af Østjylland er uden tvivl Aarhus, som er Danmarks næststørste by. Den store størrelse og internationale karakter giver mange muligheder for erhvervslivet. Derfor vælger mange virksomheder at etablere sig i Aarhus, og dette er med god grund. Er du på udkig efter kontorlokaler i Smilets By, bør du læse med her på siden. Vi giver dig nemlig gode råd til, hvordan du finder den perfekte løsning for din virksomhed.

 

Bliv en del af et kontorfællesskab

Kontorfællesskaber er det nye inde for kontorlokaler. Her deles flere virksomheder, freelancere eller iværksættere om fælles faciliteter, hvilket giver rig mulighed for sparring, vidensdeling og gode kontorer. Aarhus har selvfølgelig også et godt udvalg af kontorfællesskaber, og især Vaerksted, NO93 og Baron Fritz er populære.

Vaerksted er et kreativt kontorfællesskab, som er indrettet i en hal, der tidligere var en værkstedshal. I dag er det indrettet lyst, rummeligt og lækkert, og der er god plads til medarbejdere. Der er plads til 15 arbejdspladser i selve hallen samt fem arbejdspladser i et lukket sidekontor. Fællesfaciliteterne byder på workshop-zone, mødelokale, køkken, lounge og campingvogn.

At blive en del af et kontorfællesskab betyder ikke nødvendigvis, at man ikke har mulighed for privatliv. I NO93 findes nemlig 10 lukkede kontorer, der alle er i forskellige størrelser. Kontorerne varierer i størrelse mellem 12 og 40 m2, og der er derfor størrelser for ethvert behov. Fællesfaciliteterne er gode, og man har adgang til fælles kantine og to mødelokaler. Hele bygningen er professionel, præsentabel og lys, og så ligger den centralt i byen.

Ønskes havudsigt, er Baron Fritz svaret. Dette stemningsfulde kontorfællesskab ligger nemlig på toppen af det gamle pakhus, der har udsigt over såvel tage som byens tårne og havnen. Placeringen er dermed meget central, da der blot er 200 meter til banegården. Fælleskontoret har plads til seks arbejdspladser samt fem lukkede kontorer, der er 12-32 m2. Fællesfaciliteterne byder bl.a. på loungeområde og to mødelokaler.

 

Masser af erhvervslokaler i byen

Det er ikke alle, der er tiltrukket af fælleskontorer. Mange foretrækker deres eget erhvervslokale, hvor der altid er ro og plads til fordybelse. Disse lokaler har Aarhus selvfølgelig også mange af. Du kan f.eks. leje butikslokaler i det attraktive område ved Åboulevarden, hvor der er mulighed for at etablere restaurant, café eller butik. Du kan også leje dig ind på Vesterbro Torv, hvor pæne kontorlokaler udlejes. Disse er ideelle til at indrette klinikker eller almindelige kontorer i. Slutteligt kan du også vælge det charmerende og historiske område i Aarhus by, der hedder Latinerkvarteret. Kontorlejemål i dette område er yderst velplacerede og oser af historie og stemning.

For at få det bedste overblik over ledige kontorlejemål i Aarhus kan du se mere på https://www.lokalebasen.dk/leje/erhvervslokaler/8000-aarhus-c. Her får du en liste over de ledige kontorlokaler – og hvem ved, måske er du endda heldig at få lokaler i fantastiske Jægergårdsgade, der ligger i det pulserende byliv lige ved Aarhus Hovedbanegård.

Snart begynder et nyt semester på Aarhus universitet, og 12.000 unge, håbefulde studerende vil begynde deres studietid i Jyllands hovedstad. Universitetet er kendt for sit åbne, udfordrende og fagligt nuanceret studie- og læringsmiljø. Udgangspunktet for de studerendes universitetstilværelse er byen. Aarhus er kendt som værende levende, alsidig og fuld med tilbud til alle personligheder.

Denne artikel skal fungere som guide til dig, der er ny til byen og klar på at opleve dens mangefold af aktiviteter – eller til dig, der har boet her længe og vil genfinde bylivet i Aarhus. 

Finansiering af det pulserende liv

Livet som studerende er spændene, udfordrende, livligt – og for det meste også dyrt. Det er sjældent, at en studerende er gået gennem sin studietid uden at have skullet spise pasta med ketchup i nogle perioder. Nedenstående guide byder på mange gratis aktiviteter. For at have overblik over dit budget og udregne dit månedlige rådighedsbeløb inden studieåret starter, kan du med fordel bruge Lånekassens SU-beregner Laanekassen.dk/su-beregner/.

Således kan du udforske mulighederne og samtidig have et realistisk øje for, hvilken prioritering der er nødvendig, hvis du vil leve et studieliv, der byder på specielle minder til eftertiden.

Musikalske højdepunkter

Som Danmarks andenstørste by og med god omkringliggende infrastruktur, der nemt baner vej ind i byen, strømmer musikalske hovednavne til havnebyen. Med spillestedet som Train, Godsbanen, Musikhuset og Radar er der altid musikalske highlights at finde i byen.

Initiativer som Fed Fredag i Tivoli Friheden gør det også muligt at opleve store musikalske øjeblikke uden at skulle bestille billet længe i forvejen. Musiklivet bliver også dyrket i den årlige festuge, hvor byen emmer af festligt musik.

Naturoplevelser

Med placering nær den underskønne hede på Djursland, de mange fantastiske badepladser langs bugten og med skovområderne ved Marselisborg, er der ikke langt fra bymidte til naturen. Du kan hurtigt bevæge dig fra byens os, trængsel og mange lyde og ud i fuglekvidder, havduft og grønne omgivelser.

I Aarhus mister du ikke jordforbindelsen, hvis blot du udnytter de mange muligheder for at bruge naturen, der ikke befinder sig langt væk.

Kulinariske minder

Som en enhver anden storby tiltrækker Aarhus madglade innovatører, der hele tiden udfordrer byens smagsløg. Alt lige fra kebaben på hjørnet til Michelin anretninger i midtbyen vil forlade dig mæt, velernæret og glad i maven.

Ungdommelige stemmer med forståelse for fleksible, anderledes madløsninger har skabt spisesteder som Aarhus Street Food og Aarhus Central Food Market. Her serveres maden på rekordtid fra et udvalg af boder. Retterne kan herefter indtages ved fælles bænke og borde. Således kan du og dem, du har med i byen, spise, hvad der behager hver af jeres smag, mens I stadig er i byen sammen.

Kulturliv

Aarhus byder på et kulturelt liv for et udvalg af forskellige interesser. Antikmuseet, Den Gamle By, Godsbanen, Væksthusene, ARoS, Dokk1 og Ridehuset, såvel som mange flere skaber kulturelle rum i byen, hvor kunst, teater, viden, festivaller og happenings finder sted.

Dokk1 er en del af byens havneudbygning. Kulturinstitutionen lægger lokaler til biblioteket, borgerservice, stadsarkivet og andre midlertidige installationer, foredrag og aktiviteter. Det nybyggede sted er dermed blevet et kulturelt mekka for unge som gamle, når lokalerne fyldes med alt lige fra litteraturfestival til sprogcafe til krea-værksted.

Udforsk byens mange muligheder i form af kulturelle attraktioner. Alle museer, kulturhuse og samlingssteder er skabt som et helhedstykke, der har til formål at inspirere, underholde og samle aarhusianske unge.

Aarhus – en by med mange muligheder

Aros

Det kan være svært at være tilflytter i en ny by, hvor man endnu ikke helt har dannet sig et overblik over sine muligheder. Måske skal du starte på et studie, men det kan også være, at du bare har haft brug for noget luftforandring og derfor har valgt at flytte. Ikke desto mindre så skal man ofte gøre en aktiv indsats for at skabe sig et netværk og danne sig et overblik over byen, og hvad den har at byde på. Heldigvis er Aarhus en by med mange muligheder, både for dig der skal til at starte på studie, men også for dig, som er flyttet hertil på grund af et job eller bare simpel lyst. I denne artikel kan du hurtigt danne dig et overblik over nogle af de mange muligheder, som Aarhus har at byde på.

Muligheder for at skabe et socialt netværk

Som tidligere nævnt kan det være lidt af en udfordring at være tilflytter i en storby. Dette er især tilfældet, hvis man slet ikke kender nogen og derfor skal ud og skabe et netværk, så man ikke kommer til at føle sig ensom. Hvis du skal til at starte på et studie, så er der ofte arrangeret en masse ting, så man kan komme godt fra start. Noget af det fede ved Aarhus er, at universitet og byen ligger så tæt på hinanden. På den måde kan man hurtigt arrangere at tage ned i byen efter en forelæsning og drikke en kop kaffe med sine nye studievenner. Det handler altså igen om at bruge byen, og de muligheder der er for at skabe sig et godt og socialt netværk.

Udover at Aarhus er en by med et rigt kulturliv, så har byen også en masse forskellige foreninger med forskellige aktiviteter inden for fritid og sport. Hvis du derfor ikke er en af dem, der skal til at starte på et studie og ikke kommer til at møde nye mennesker den vej, så kan det være en god idé at melde sig ind i en af disse foreninger. På den måde kommer du hurtigt til at møde andre mennesker, der endda har de samme interesser som dig. I Aarhus har man helt sikkert forsøgt at gøre en indsats for, at tilflyttere også falder godt til, og dermed er det en by for alle.

Når der skal shoppes

Udover at der er gode muligheder for at skabe et socialt netværk og opleve en fantastisk kultur, så er der selvfølgelig også nogle rigtig gode shoppingmuligheder. Hvis du elsker specialbutikker og unikke spisesteder, så skal du helt sikkert tage en tur ned af Jægergårdsgade. Her finder du netop små og unikke butikker samt lækre spisesteder, så det er en gade, der helt sikkert er et besøg værd. Derudover tilbyder Aarhus selvfølgelig også større kædebutikker, som du finder både i Bruuns Galleri og på strøget. I den forbindelse kan du med fordel tjekke en side som Rabatbanditten ud, hvor der er samlet diverse rabatkoder og kuponer til forskellige online butikker. Måske er du heldig at kunne spare nogle penge hos din yndlingsbutik. Det er bare at hoppe ind på Rabatbanditten og komme i gang med at shoppe.

Sommerferien lakker mod enden. Når flyet lander fra de sydlige egne, bikinien er vasket fri af saltvand, og ferieminderne klistret i scrapbogen, starter en ny tid for en række danske unge, når deres studietid begynder i én af Danmarks største studiebyer: Aarhus.

Studielivet adskiller sig, for mange unge, fra den tidligere tid, da universitetslivet byder på langt større individualitet og ansvar til individet selv. I denne artikel vil du, som kommende studerende, hjælpes til at komme godt i gang med en række råd til at skabe en glidende overgang til studielivet.

Brug byen

Aarhus har den største koncentration af studerende i Danmark. Når unge mødes i så stor grad, skabes et unikt kultur-, studie- og byliv, der byder på aktiviteter, underholdning og muligheder for alle personligheder.

Udover byens udbud af musik, mad, kunst og andet kultur finder du også faciliteter, der perfekt understøtter dit studieliv. Rundt omkring i byen finder du en række forskellige læsepladser til selvstudie såvel som læsegrupper og gruppearbejde. Du vil finde læsero, inspiration og gode mødemuligheder på selve universitetet, Arkitektskolens bibliotek og nyåbnede Urban Mediaspace på Dokk1. Omkring byen finder du også underskøn naturoaser, der danner perfekt rammer for fordybelse.

 Flyt med ansvar og overblik

Organisér din flytning til byen på bedste vis. Det kan være et uoverskueligt projekt at flytte – specielt, hvis det er første gang. Ligegyldigt om flytningen er den første væk fra mors tag, eller du blot skal være herre i nyt hus, er det essentielt for dit overskud i perioden før og i den tidlige studietid, at der et styr på flytningen.

Når du flytter, skal det ske med overblik og ansvar for dine ejendele. Hvis du ikke selv har de fornødne ressourcer til at skabe en tryg og god overgang fra hjem til hjem, kan du vælge at søge hjælp hos en professionel flytteforretning som havkrogflyt.dk/flytning-privat/, der har den faglige viden og erfaring til at tilbyde den hjælpende hånd, du behøver. 

Hav styr på budgettet

For at studielivet skal blive ved med at være succesfuldt i længden, er det nødvendigt, at du har styr på din økonomi. Budgettering er nøglen til at danne et overblik over din privatsituation. Ved at overveje, hvor meget du har til diverse udgifter, og hvilket rådighedsbeløb du står tilbage med, når faste udgifter er dækket, kan du bedre forholde dig til, hvordan din livsstil kan forme sig i din studietid.

Udregn din SU, og overvej, om et ansvarligt studielån eller arbejde er nødvendigt for at få tingene til glide, således som du ønsker det.

Hvis du finder, at det kunne have fordel for dig, og at du har det fornødne overskud, kan du vælge at søge et studiejob. Der er mange studerende i samme by – og der kommer mange til på samme tid som dig. Begynd derfor så tidligt som muligt med at undersøge dine muligheder og ansøg. Brug dit netværk til dette; der er ofte nogen, der kender nogen, som kan hjælpe dig godt på vej.

Prioritér dine ønsker og behov

Med et overblik over din økonomiske situation er du bedre stillet til at prioritere dine behov og ønsker. Hvis underholdning, festivaller og rejser giver dig overskud og glæde, er det vigtigst, at disse prioriteres. Omvendt foretrækker andre at leve i bedre omgivelser, mens nogle hellere vil spise og drikke godt.

Når du er bevidst om, hvad der giver dig værdi, kan du designe din hverdag derefter, således at dine penge bruges på det, der gør dig glad. Spar på madbudgettet ved at købe ind efter stram madplan, eller vælg gratis aktiviteter til.

Få succes med din butik i Jægergårdsgade

Jægergårdsgade er blandt aarhusianere kendt som et fantastisk café- og butiksmiljø, hvor kvaliteten, nærværet og det unikke indtryk er i højsædet. Som ejer af en forretning på gaden er det ofte disse indtryk, man ønsker at videregive med sin butik. Når en forretning tiltrækker kunder på den populære gade, har den opnået den eftertragtede succes.

I en butiks opstartsperiode såvel, som når en butik skal sikre overskud over en længere periode, er det vitalt at fokusere på at forbedre, hvad der kan forbedres kan. I denne artikel undersøges det, hvad du som butiksmedarbejder eller ejer bør prioritere for at sikre, at dit foretagendes bliver eller forbliver succesfuldt.

Dit produkt

Vigtigst af alt er dit produkt. Hvad du sælger, er dit levebrød, og det er det, der i sidste ende vil sikre dig succes. Kundernes oplevelse med dit produkt er altafgørende. Når du tilfredsstiller, overrasker og imponerer dine kunder, vil de sprede ordet om dit foretagende. Sørg derfor for at du aldrig går på kompromis med kernen af din forretningsmodel. Fortsæt med at forbedre, nytænke og levere varen.

Dit netværk

Jægergårdsgade danner rammen for et stærkt netværk af forretninger, butikker og madsteder. Brug dine ligesindede på gaden. Netværket er din stærkeste handelskanal, mulighedsfinder og reklamesøjle. Når du bruger dit netværk positivt ved selv at gavne andre forretningsforetagende på i dit netværk, vil du opleve at også din butik får fremgang.

Når gadens forretninger er ambassadører for hinanden, vil de alle indbyrdes opleve at muligheder deraf fødes.

Din atmosfære

Forretningens atmosfære er kundens førstehåndsindtryk. Dette er essentielt for enhver butik og bør aldrig undervurderes. En butik skal være indbydende, åben og ikke mindst ren, så alle kunder vil føler sig trygge. Ligeledes er butikkens renlighed en klar indikator for produktets validitet. Hvis omgivelserne er snuskede, beskidte og rodet vil kundens tillid til produktet hurtigt falde.

Du kan derfor vælge at investere i erhvervsrengøring, således at du er sikret, at din butik altid er klargjort, flot og præsentabel. Hos jysk-totalservice.dk tilbydes rengøring af høj kvalitet, hvor du i samarbejde med firmaet finder en passende rengøringsløsning for dit foretagende.

www.skywork.dk/kompetencer/facader/facaderens/ kan fx også hjælpe med at sikre, at din facade er pletfri, således at din butik er indbydende helt ude fra gaden. Deres rengøring er personlig efter din facade, så du er sikret en tilpasset behandling af din forretning.

Det kan i samme forbindelse være en rigtig god idé at gøre det så nemt som muligt for dine kunder at finde siddepladser i din butik. Langt de fleste lejemål og ejendomme i Jægergårdsgade er ikke just de største i byen, medmindre du selvfølgelig er klar til at betale for det. Omvendt er der rig mulighed for også at tage butikken ud på selve gaden, hvilket mange af vores restauranter har gjort med stor succes. Overvej i denne forbindelse en markise eller anden overdækning, så en smule regn ikke afholder kunderne for at trække uden for – se evt. mere på Markiseeksperten.dk.

Dit image

Dit image er kundens måde at lære dig og dit koncept at kende på. Byg et stærkt image, og giv derved din forretning personlighed, som vil tiltale din primære målgruppe. Personlighed skabes både ved indretningen af din forretning, ved designet af din hjemmeside, valget af eventuelle sponsoraftaler, opbygning af forretningens koncept og ikke mindst brugen af de sociale medier.

Ved at aktivt udnytte de muligheder, som sociale medier tilbyder, imødekommer du en langt større kundegruppe. Du spreder budskabet om din forretning, ligesom du får dit koncept ned på et jordnært niveau.

Din tilgængelighed

For at sikre dig flest mulige kunder skal du være tilgængelig. Det betyder i praksis, at du bør bestræbe dig på, at dine åbningstider er belejlige for din kundegruppe. Ligeledes skal din forretning være nemt at komme i kontakt med – for eksempel ved at du har en brugervenlig hjemmeside med nødvendige kontaktoplysninger eller chatfunktion.

Oplev et anderledes Aarhus

Aros

Aarhus er kendt for ARoS, Den Gamle By, Musikhuset, Moesgaard, det hyggelige strøg, latinerkvarteret og områderne ved havnen. Alle førnævnte seværdigheder er must-sees, når turister kommer til byen, ligesom det er de kendetegn, lokale beskriver området med.

Danmarks næststørste by er kendt for at være smuk, levende og kulturel. Der er oplevelser at finde overalt i og omkring byen – også uden for de kendte attraktioner. Denne guide vil introducere dig til det Aarhus, der nemt kan blive overset, hvis du ikke er lokalt kendt. Læs med her, og bliv inspireret til at se den smukke havneby fra nye vinkler.

Det kolde gys

Den Permanente ligger ved én af byens strandperler. Den idylliske, rene strand er beliggende 2,5 km fra Aarhus centrum. Ved stranden ligger Den Permanente, som er et havbad, der er åbent for offentligheden i sommerhalvåret. Her gør faciliteter som omklædningsrum, livreddere, kiosk og ferskvandshaner stedet til et populært spot i sommervarmen.

Hvert år omkring den 1. september er de fleste havglade Aarhusianere taget hjem og tilbage er kun de sejeste saltvandsbadere. Om vinteren er facilliterne på Den Permanente drevet af vinterbadeforeningen Vikingeklubben Jomsborg. Her hopper der hvert år 9.500 medlemmer i det kolde vand og nyder bagefter varmen og en hyggelig snak i en af de fire saunaer, der åbnes om vinteren.

Prøv noget nyt, iskoldt og livsbekræftende i foreningen, når den hvert år åbner op for nye medlemmer. I det kolde havvand vil du rykke grænser, opleve en anderledes følelse af velvære og skabe nye relationer.

Afkobling i det fri

Selv når du er i byens midte i Aarhus, kan du stadig opleve underskøn natur. Botanisk Have i Aarhus giver mulighed for lærerige, afslappende oplevelser for hele familien. I Væksthusene er der mulighed for at opleve tropekendt natur, forsvinde væk blandt imponerende beplantning og blive klogere på fremmede blomster og planter.

Naturnære oplevelser

Omkring Aarhus finder du skønne naturområder, der giver anledning til ture ud i det blå. Om du foretrækker at bade langs bugten, opleve Djurslands hede eller søge mod skoven, vil du med sikkerhed opleve, at du ikke skal lede langt væk fra Aarhus for at finde den gode oplevelse i naturen.

Oplev naturen på anderledes vis ved at indgå i de mange muligheder for aktiviteter i det fri. Sejl på bugten, ro på Gudenåen, eller mærk suset ved jagt enten over eller under vandoverfladen. Undervandsjagt såvel som jagt på jord er populære aktiviteter for naturglade Aarhusianere.

Med de flotte og frodige jagtområder nær Aarhus er der god mulighed for at lufte riflen. Dyrene er mange i jagtperioden, ligesom der findes gode jagtfællesskaber og jagtbutikker i byen til at købe det nødvendige udstyr til din foretrukne slags jagt. Hvis du ikke allerede har jagttegn, kan du tage det hos jagtskole.dkog derefter kommer godt i gang med dine udendørs eventyr.

Alternativ kultur

Øst for Paradis er placeret en smule skjult, dog er biografen placeret lige i centrum. Her vises anderledes film for et større publikum. Fremfor de store Hollywoodfilm prioriterer biografen de mindre kendte filmperler, der rummer store fortællinger. I Øst for Paradis kan du opleve alternativ filmkunst og hyggelig atmosfære, ligesom du kan deltage i spændende events og forpremiere.

Underholdning for hele familien

København er kendt for det ikoniske gamle Tivoli beliggende nær hovedbanegården. Aarhus har ligeledes et unikt Tivoli, der trods at være stemningsfuld og hyggelig ikke oplever ligeså stor opmærksomhed som Tivoli i København. Ikke langt fra Marselisborg Slot finder du Tivoli Friheden. Her er det garanteret, at hele familien vil få et smil på læben – om det er i rutsjebanen, ved picnicbordet eller til fredagskoncert.