Sommerferien lakker mod enden. Når flyet lander fra de sydlige egne, bikinien er vasket fri af saltvand, og ferieminderne klistret i scrapbogen, starter en ny tid for en række danske unge, når deres studietid begynder i én af Danmarks største studiebyer: Aarhus.

Studielivet adskiller sig, for mange unge, fra den tidligere tid, da universitetslivet byder på langt større individualitet og ansvar til individet selv. I denne artikel vil du, som kommende studerende, hjælpes til at komme godt i gang med en række råd til at skabe en glidende overgang til studielivet.

Brug byen

Aarhus har den største koncentration af studerende i Danmark. Når unge mødes i så stor grad, skabes et unikt kultur-, studie- og byliv, der byder på aktiviteter, underholdning og muligheder for alle personligheder.

Udover byens udbud af musik, mad, kunst og andet kultur finder du også faciliteter, der perfekt understøtter dit studieliv. Rundt omkring i byen finder du en række forskellige læsepladser til selvstudie såvel som læsegrupper og gruppearbejde. Du vil finde læsero, inspiration og gode mødemuligheder på selve universitetet, Arkitektskolens bibliotek og nyåbnede Urban Mediaspace på Dokk1. Omkring byen finder du også underskøn naturoaser, der danner perfekt rammer for fordybelse.

 Flyt med ansvar og overblik

Organisér din flytning til byen på bedste vis. Det kan være et uoverskueligt projekt at flytte – specielt, hvis det er første gang. Ligegyldigt om flytningen er den første væk fra mors tag, eller du blot skal være herre i nyt hus, er det essentielt for dit overskud i perioden før og i den tidlige studietid, at der et styr på flytningen.

Når du flytter, skal det ske med overblik og ansvar for dine ejendele. Hvis du ikke selv har de fornødne ressourcer til at skabe en tryg og god overgang fra hjem til hjem, kan du vælge at søge hjælp hos en professionel flytteforretning som havkrogflyt.dk/flytning-privat/, der har den faglige viden og erfaring til at tilbyde den hjælpende hånd, du behøver. 

Hav styr på budgettet

For at studielivet skal blive ved med at være succesfuldt i længden, er det nødvendigt, at du har styr på din økonomi. Budgettering er nøglen til at danne et overblik over din privatsituation. Ved at overveje, hvor meget du har til diverse udgifter, og hvilket rådighedsbeløb du står tilbage med, når faste udgifter er dækket, kan du bedre forholde dig til, hvordan din livsstil kan forme sig i din studietid.

Udregn din SU, og overvej, om et ansvarligt studielån eller arbejde er nødvendigt for at få tingene til glide, således som du ønsker det.

Hvis du finder, at det kunne have fordel for dig, og at du har det fornødne overskud, kan du vælge at søge et studiejob. Der er mange studerende i samme by – og der kommer mange til på samme tid som dig. Begynd derfor så tidligt som muligt med at undersøge dine muligheder og ansøg. Brug dit netværk til dette; der er ofte nogen, der kender nogen, som kan hjælpe dig godt på vej.

Prioritér dine ønsker og behov

Med et overblik over din økonomiske situation er du bedre stillet til at prioritere dine behov og ønsker. Hvis underholdning, festivaller og rejser giver dig overskud og glæde, er det vigtigst, at disse prioriteres. Omvendt foretrækker andre at leve i bedre omgivelser, mens nogle hellere vil spise og drikke godt.

Når du er bevidst om, hvad der giver dig værdi, kan du designe din hverdag derefter, således at dine penge bruges på det, der gør dig glad. Spar på madbudgettet ved at købe ind efter stram madplan, eller vælg gratis aktiviteter til.

Få succes med din butik i Jægergårdsgade

Jægergårdsgade er blandt aarhusianere kendt som et fantastisk café- og butiksmiljø, hvor kvaliteten, nærværet og det unikke indtryk er i højsædet. Som ejer af en forretning på gaden er det ofte disse indtryk, man ønsker at videregive med sin butik. Når en forretning tiltrækker kunder på den populære gade, har den opnået den eftertragtede succes.

I en butiks opstartsperiode såvel, som når en butik skal sikre overskud over en længere periode, er det vitalt at fokusere på at forbedre, hvad der kan forbedres kan. I denne artikel undersøges det, hvad du som butiksmedarbejder eller ejer bør prioritere for at sikre, at dit foretagendes bliver eller forbliver succesfuldt.

Dit produkt

Vigtigst af alt er dit produkt. Hvad du sælger, er dit levebrød, og det er det, der i sidste ende vil sikre dig succes. Kundernes oplevelse med dit produkt er altafgørende. Når du tilfredsstiller, overrasker og imponerer dine kunder, vil de sprede ordet om dit foretagende. Sørg derfor for at du aldrig går på kompromis med kernen af din forretningsmodel. Fortsæt med at forbedre, nytænke og levere varen.

Dit netværk

Jægergårdsgade danner rammen for et stærkt netværk af forretninger, butikker og madsteder. Brug dine ligesindede på gaden. Netværket er din stærkeste handelskanal, mulighedsfinder og reklamesøjle. Når du bruger dit netværk positivt ved selv at gavne andre forretningsforetagende på i dit netværk, vil du opleve at også din butik får fremgang.

Når gadens forretninger er ambassadører for hinanden, vil de alle indbyrdes opleve at muligheder deraf fødes.

Din atmosfære

Forretningens atmosfære er kundens førstehåndsindtryk. Dette er essentielt for enhver butik og bør aldrig undervurderes. En butik skal være indbydende, åben og ikke mindst ren, så alle kunder vil føler sig trygge. Ligeledes er butikkens renlighed en klar indikator for produktets validitet. Hvis omgivelserne er snuskede, beskidte og rodet vil kundens tillid til produktet hurtigt falde.

Du kan derfor vælge at investere i erhvervsrengøring, således at du er sikret, at din butik altid er klargjort, flot og præsentabel. Hos jysk-totalservice.dk tilbydes rengøring af høj kvalitet, hvor du i samarbejde med firmaet finder en passende rengøringsløsning for dit foretagende.

www.skywork.dk/kompetencer/facader/facaderens/ kan fx også hjælpe med at sikre, at din facade er pletfri, således at din butik er indbydende helt ude fra gaden. Deres rengøring er personlig efter din facade, så du er sikret en tilpasset behandling af din forretning.

Dit image

Dit image er kundens måde at lære dig og dit koncept at kende på. Byg et stærkt image, og giv derved din forretning personlighed, som vil tiltale din primære målgruppe. Personlighed skabes både ved indretningen af din forretning, ved designet af din hjemmeside, valget af eventuelle sponsoraftaler, opbygning af forretningens koncept og ikke mindst brugen af de sociale medier.

Ved at aktivt udnytte de muligheder, som sociale medier tilbyder, imødekommer du en langt større kundegruppe. Du spreder budskabet om din forretning, ligesom du får dit koncept ned på et jordnært niveau.

Din tilgængelighed

For at sikre dig flest mulige kunder skal du være tilgængelig. Det betyder i praksis, at du bør bestræbe dig på, at dine åbningstider er belejlige for din kundegruppe. Ligeledes skal din forretning være nemt at komme i kontakt med – for eksempel ved at du har en brugervenlig hjemmeside med nødvendige kontaktoplysninger eller chatfunktion.

Oplev et anderledes Aarhus

Aros

Aarhus er kendt for ARoS, Den Gamle By, Musikhuset, Moesgaard, det hyggelige strøg, latinerkvarteret og områderne ved havnen. Alle førnævnte seværdigheder er must-sees, når turister kommer til byen, ligesom det er de kendetegn, lokale beskriver området med.

Danmarks næststørste by er kendt for at være smuk, levende og kulturel. Der er oplevelser at finde overalt i og omkring byen – også uden for de kendte attraktioner. Denne guide vil introducere dig til det Aarhus, der nemt kan blive overset, hvis du ikke er lokalt kendt. Læs med her, og bliv inspireret til at se den smukke havneby fra nye vinkler.

Det kolde gys

Den Permanente ligger ved én af byens strandperler. Den idylliske, rene strand er beliggende 2,5 km fra Aarhus centrum. Ved stranden ligger Den Permanente, som er et havbad, der er åbent for offentligheden i sommerhalvåret. Her gør faciliteter som omklædningsrum, livreddere, kiosk og ferskvandshaner stedet til et populært spot i sommervarmen.

Hvert år omkring den 1. september er de fleste havglade Aarhusianere taget hjem og tilbage er kun de sejeste saltvandsbadere. Om vinteren er facilliterne på Den Permanente drevet af vinterbadeforeningen Vikingeklubben Jomsborg. Her hopper der hvert år 9.500 medlemmer i det kolde vand og nyder bagefter varmen og en hyggelig snak i en af de fire saunaer, der åbnes om vinteren.

Prøv noget nyt, iskoldt og livsbekræftende i foreningen, når den hvert år åbner op for nye medlemmer. I det kolde havvand vil du rykke grænser, opleve en anderledes følelse af velvære og skabe nye relationer.

Afkobling i det fri

Selv når du er i byens midte i Aarhus, kan du stadig opleve underskøn natur. Botanisk Have i Aarhus giver mulighed for lærerige, afslappende oplevelser for hele familien. I Væksthusene er der mulighed for at opleve tropekendt natur, forsvinde væk blandt imponerende beplantning og blive klogere på fremmede blomster og planter.

Naturnære oplevelser

Omkring Aarhus finder du skønne naturområder, der giver anledning til ture ud i det blå. Om du foretrækker at bade langs bugten, opleve Djurslands hede eller søge mod skoven, vil du med sikkerhed opleve, at du ikke skal lede langt væk fra Aarhus for at finde den gode oplevelse i naturen.

Oplev naturen på anderledes vis ved at indgå i de mange muligheder for aktiviteter i det fri. Sejl på bugten, ro på Gudenåen, eller mærk suset ved jagt enten over eller under vandoverfladen. Undervandsjagt såvel som jagt på jord er populære aktiviteter for naturglade Aarhusianere.

Med de flotte og frodige jagtområder nær Aarhus er der god mulighed for at lufte riflen. Dyrene er mange i jagtperioden, ligesom der findes gode jagtfællesskaber og jagtbutikker i byen til at købe det nødvendige udstyr til din foretrukne slags jagt. Hvis du ikke allerede har jagttegn, kan du tage det hos jagtskole.dkog derefter kommer godt i gang med dine udendørs eventyr.

Alternativ kultur

Øst for Paradis er placeret en smule skjult, dog er biografen placeret lige i centrum. Her vises anderledes film for et større publikum. Fremfor de store Hollywoodfilm prioriterer biografen de mindre kendte filmperler, der rummer store fortællinger. I Øst for Paradis kan du opleve alternativ filmkunst og hyggelig atmosfære, ligesom du kan deltage i spændende events og forpremiere.

Underholdning for hele familien

København er kendt for det ikoniske gamle Tivoli beliggende nær hovedbanegården. Aarhus har ligeledes et unikt Tivoli, der trods at være stemningsfuld og hyggelig ikke oplever ligeså stor opmærksomhed som Tivoli i København. Ikke langt fra Marselisborg Slot finder du Tivoli Friheden. Her er det garanteret, at hele familien vil få et smil på læben – om det er i rutsjebanen, ved picnicbordet eller til fredagskoncert.

Billeder fra Markedsdagen i maj

Previous Image
Next Image
 

Billeder fra markedsdagen 2013

Den skønneste solskinsdag i Jægergårdsgade den første lørdag i maj og folk strømmede til. Lige pludselig havde gaden forvandlet sig til en gågade med udendørsservering og gadesalg.

Ingen biler – lige bortset fra de flotte blankpolerede veteranbiler som stod og skinnede om kap med solen. Tak til alle jer  som var med til at gøre denne dag ekstra hyggelig. Se også Slideshow her

Stemningsbilleder fra markedsdagen

Se fotos fra markedsdagen fra majmåned 2012. Klik på fotoet.

Markedsdag i Jægergårdsgade